4 x genieten van lokale producten

Deze zomer zetten we onze horeca in de kijker. Elke week geven we leuke tips mee voor een gezellige brasserie, tof café of gezellige lunchplek.

Kraakverse producten recht van de boer op je bord hebben niets dan voordelen: ze zijn van Kempense topkwaliteit en je weet precies waar je product vandaan komt. Deze horecazaken weten precies waarom ze kiezen voor producten van Malle.

Bistro Nobis

In een prachtig herenhuis aan de Herentalsebaan vind je deze gezellige bistro, waar iedereen welkom is voor een kop koffie, een lunch of een uitgebreid diner. Chef-kok Lowie werkt met wel érg lokale producten. Hij haalt namelijk zijn heerlijk Black Angus rundsvlees uit de weide van zijn zus een schoonbroer. Op de Kruishuishoeve wordt al vijf generaties lang door de familie Verheyen met respect en passie voor de stiel geboerd. Het vlees van Black Angusrunderen staat bekend voor zijn uitstekende kwaliteit.

De Braaipan

Echte frieten van de frituur: met De Braaipan brengen ze ode aan deze mooie – en vooral overheerlijke – Belgische traditie.

Naast lekkere frieten vind je er ook huisgemaakte snacks van eigen vlees uit de Malse regio. De runderen worden persoonlijk geselecteerd en verwerkt. Zo zetten zij in op lokale producten en houden ze de keten zo kort mogelijk.

De Braaipan werkt ook samen met een andere horecazaak in Malle, namelijk Bistro Nobis. Hun huisbereide garnaalkroketten en kaaskroketten met speciaal geselecteerde kazen staan bijvoorbeeld op het menu. Ook hun geprezen vol-au-vent en stoofvlees met Westmalse trappist zijn hier te verkrijgen.

Bij De Braaipan kan je trouwens online bestellen zodat de bestelling klaarstaat op het door jou gekozen tijdstip.

De Kleinen Bistro

In de Kleinen Bistro probeert Lawrence met zijn West-Vlaamse roots twee werelden culinair te verzoenen. Zo zet hij de Brugse Zot en Westmalse trappist naast de filet d'Anvers op de menukaart.

Samen met zijn gastvrouw Thari baten ze de gezellige bistro met stijl uit! Wie graag de controle uit handen geeft, kan hier op maandag terecht voor een verrassingsmenu. Met niet-alledaagse producten maken ze originele gerechten die je steeds opnieuw verrassen. En ze werken met lokale producten van onder meer De Paardenbloemhoeve (groenten uit Westmalle) en 't Gijsbemdenhof (blauwe bessen uit Oostmalle). Zo serveren ze ook enkel nog Noordzeevis!

Mercat

Toen Lawrence en Thari (van Den Kleinen Bistro) op reis gingen naar Barcelona en de overdekte market “Mercat de la boqueria” bezochten, begon hun verhaal te broeden. Bijna 10 jaar na de opening van De Kleinen Bistro, vonden ze dat de tijd rijp was voor een klein zusje: Mercat.

Bij Mercat kan je lekkere, verse gerechten afhalen uit de toog, ter plaatse lunchen (11 – 14u, slechts enkele tafeltjes) of iets uit de Mercatomaat halen. Ze halen hun verse groenten bij De Paardebloemhoeve in Malle en werken met veel Belgische producten, zoals witte pens van Dierendonck, zuurdesembrood van Hilde Somers van Take it easy en funky biertjes van Jusré.

Gepubliceerd op donderdag 14 juli 2022 11 u.