4 x uit eten met de kids

Deze zomer zetten we onze horeca in de kijker. Elke week geven we leuke tips mee voor een gezellige brasserie, tof café of gezellige lunchplek.

Hoe je het ook draait of keert, de kinderen bepalen vaak naar welk restaurant je gaat en hoe lang je blijft zitten. In deze brasseries kunnen de kleinsten zich lang amuseren in een leuke speeltuin, zich uitleven in een minigolf en krijgen ze verrassende kindergerechten voorgeschoteld.

De Comme

De Comme groeide uit van ijssalon tot een volwaardige brasserie met een authentieke inrichting en een zonnig terras met speeltuin en zandbak. Naast een aanbod van broodjes en kleine gerechten heeft De Comme een heerlijke kaart met allerlei vlees-, vis en pastagerechten. Dé klepper waarmee je een bezoek aan De Comme zeker wil afsluiten is door de chef ambachtelijk bereid roomijs met hoevemelk uit Salphen.

De Kasteelhoeve

Brasserie De Kasteelhoeve ligt aan prachtige fiets- en wandelroutes. Het heeft een gezellig terras met een grote speeltuin voor de kinderen. Vanop het terras heb je zicht op het prachtige kasteel van Westmalle en de Sint-Martinuskerk.

De Kasteelhoeve serveert een waaier aan gerechten waaronder een aantal Vlaamse klassiekers zoals stoofvlees en vol-au-vent. Kinderen likken hun duimen en vingers af bij de speciaal bereide kindergerechtjes.

Den Atelier

In deze gezellige brasserie staat familie centraal. Hun groot (overdekt) terras kijkt uit op een gloednieuwe speeltuin. Je kan je zelfs wagen aan een potje minigolf.

Op de familie en kindvriendelijke kaart fingerfoods zoals kibbeling met verse tartaar, bruschetta, of een ruime apero plank. Voor de niet zo grote mensen zijn er vissticks, kipfilet met appelmoes, spaghetti of curryworst met frietjes. Ook de trouwe viervoeters zijn hier meer dan welkom.

Peter & Zout

Peter & Zout, dat al 15 jaar bestaat, is een gezellige taverne-brasserie. In het sfeervolle restaurant of op het ruime terras is het aangenaam genieten van een lekker ontbijt, lunch of diner.

Kinderen zijn meer dan welkom bij Peter & Zout. Dat zie je niet alleen terug in onze grote tuin met speeltuin en springkastelen, maar ze presenteren de kinderborden ook altijd op een toffe, speelse manier. Heel de zomer staan er zo'n 3 à 4 springkastelen opgesteld.

Gepubliceerd op vrijdag 1 juli 2022 13.53 u.