5 x proeven van de wereld

Deze zomer zetten we onze horeca in de kijker. Elke week geven we leuke tips mee voor een gezellige brasserie, tof café of gezellige lunchplek.

Je moet geen vliegtuig nemen om te proeven van de wereld. Deze Malse restaurants voeren je naar een land hier ver vandaan.

Sushi King

Sushi King staat garant voor topklasse sushi. Op de menukaart vind je een uitgebreid aanbod aan handrolls, sashimi, nigiri en hosomaki, maar ook special sushi rolls, volledige sashimi menu's en nog veel meer. De koks zijn speciaal opgeleid voor de sushi keuken. Dat zie je terug in de manier waarop de vis versneden is, aan de versheid van de groenten en aan de kraaknette presentatie van de gerechten. Je kan ter plaatse eten bij Sushi King, maar ook afhalen is mogelijk.

Gouden Kroon

Bij de Gouden Kroon kom je terecht in een prachtig en gezellig restaurant. Het restaurant ligt net buiten het centrum van Westmalle. Ze zijn een vaste waarde in de streek. Van huisgemaakte dim sum tot wok gerechten. Alles wordt piekfijn gepresenteerd. Bij mooi weer kan je ook plaatsnemen op het terras.

Geen tijd om op restaurant te gaan? Al hun gerechten zijn ook in take-away mogelijk

Il Buon Gusto

Italiaans eten betekent ook lekkere slaatjes, met scampi's of kip afgewerkt met mediteraanse kruiden. Kies voor een heerlijke maaltijd van vis of vlees, maar ook een pizza van Buon Gusto is een absolute must, met een topping van verse ingrediënten op een krokante bodem. Sluit de maaltijd af met één van de fantastische desserten. Proef zeker de huisgemaakte tiramisu of een klassiek ijsje.

Il Gambero Rosso

Liefhebbers van de echte Zuid-Italiaanse keuken zijn bij Il Gambero Rosso aan het juiste adres. Gastvrouw Vera en echtgenoot chef-kok Patrizio doen er alles aan om je culinair te verwarmen met overheerlijke pizza's en pasta's. Maar ook geraffineerde vlees- en visgerechten en desserten staan op het menu.

Je kan bij Il Gambero Rosso 200 Italiaanse wijnen ontdekken. Genieten van een topwijntje kan je op het mooie terras achteraan, maar je kan alle wijnen ook aankopen om er thuis verder van te genieten.

Chinese Muur

Restaurant Chinese Muur is al jaren een begrip in de gemeente Malle. De authentieke chinese keuken, gebracht in een modern en stijlvol interieur, nodigt uit tot een oosters-culinair bezoek.

Je kan er eten a-la-carte, genieten van uiteenlopende rijsttafels, kiezen uit een ruime waaier aan meeneem-gerechten of zelf je eigen feestmaal samen stellen.

Tijdens de zomermaanden kan je plaats nemen aan een van de tafels op het terras.

Gepubliceerd op vrijdag 8 juli 2022 8.46 u.