6 tips voor een toffe herfstvakantie

Heb je nood aan wat quality time met je kinderen na die periode van plannen en aanpassen, van huiswerk en thuiswerk? Toerisme Malle geeft je tips om er een toffe (verlengde) herfstvakantie van te maken.

1. Zoek je weg op het Tichelgatpad

Op zoek naar wat avontuur? Het Tichelgatpad leid je langs trage wegen naar het Klokkeven, maar niet zomaar. De wandeling is gemaakt op ‘bolleke-pijl’ manier en vergt dus wat speurwerk. Geef de routeomschrijving aan je kids en laat hen de weg uitzoeken.
Je kan de route downloaden via deze link.

2. Ga op jacht naar herfstschatten

Maak een herfstwandeling en laat de kinderen op schattenjacht gaan. Download de schattenjacht via de website van Klasse, en bepaal op voorhand naar welke schatten jouw kids op zoek moeten gaan. Plak de afbeeldingen op een lege eierdoos en ga op zoek naar dennenappels, eikels, steentjes en kastanjes. Wie vindt er als eerste alle schatten?

3. Zoek de speelpleintjes in je buurt op

Haal je beste wandel- of fietsbenen boven en ga op pad. Zowel in Oostmalle als in Westmalle werd er een ware speelpleintjestocht gemaakt. De route brengt je langs alle speelpleintjes en zijn 8 en 11 kilometer lang. Is dat toch iets te lang voor jou? Download de deelroutes op onze website. Je kan de tocht dan in meerdere keren doen. Je kan de speelpleintjestochten hier vinden.

4. Doe mee aan de Digitale Paddenstoelenpluk

Je kent de uitdrukking ‘als paddenstoelen uit de grond schieten’ waarschijnlijk wel? Je vindt ze nu dan ook echt overal. Natuurpunt organiseert een Digitale Paddenstoelenpluk om de paddenstoelen in kaart te brengen. Trek het bos in met je kinderen en ga op zoek naar paddestoelen. Niet alleen een leuke zoektocht, maar leerrijk ook! En nee, je plukt de paddenstoelen natuurlijk niet écht, maar geeft ze in op de ObIdentify app. Meer info vind je op de website van Natuurpunt.

5.  Laat het koken over aan de professionals

Vakantie is vakantie, ook voor mama en papa! Laat die kookpotten vandaag in de kast liggen en kijk of jouw favoriete restaurant ook een take away dienst heeft. Je vindt een lijst met Malse horecazaken die afhaalmaaltijden serveren hier.

6. Ga op stap met Anemoontje

Ga op stap met gravin Anemoontje en haar vriend boswachter Zander. Met het verhaal-en-doe-boekje wandel je door Domein de Renesse en doe je allerlei opdrachten. Kan jij een vleermuis nadoen door ondersteboven te hangen aan de stok bij de ijskelder? Als je alle raadsels opgelost krijgt, wacht er een leuke beloning op jou. Je kan het boekje voor 4 euro aankopen bij toerisme Malle.

 

Heb je nog meer inspiratie nodig om de verlengde herfstvakantie te vullen? Informeer naar ideeën via toerisme@malle.be, in het toerismekantoor of op het nummer 03 310 05 14.