7 tips voor een fijne paasvakantie

De paasvakantie: tijd voor je kinderen om eens uit te blazen. Maar wat als paaseieren verven al heel snel saai wordt? Geen nood, wij geven je alvast wat tips voor kinderactiviteiten in Malle.

1. Luisterwandeling ‘De Paashaas is verdwenen’ van Jong KWB Westmalle

Ook Jong KWB Westmalle zorgt deze paasvakantie voor een leuke kinderactiviteit. Vanaf 3 april kan je met het hele gezin op zoek gaan naar de paashaas met een gratis luisterwandeling. An Neven schreef een verhaal voor KWB, dat werd ingesproken door Pieter Embrechts. Op je route kom je zeven borden tegen waar je met je smartphone een QR code kan scannen, om zo een deel van het verhaal te horen. Ook krijg je elke keer een leuke opdracht.

Er is een verhaal voor -8 jarigen en voor een voor +8 jarigen. Kies het verhaal dat je graag wil horen en volg de route. Je start de route aan het eerste bord aan Parochiecentrum Sint-Martinus in de Sint-Jozeflei 27 in Malle. De zoektocht loopt tot 18 april. Voor meer informatie kijk je op de facebookpagina van Jong KWB Westmalle.

2. Laat de buitenspeeldag toch doorgaan!

De jaarlijkse buitenspeeldag stond in 2021 gepland op woensdag 21 april. Het hardnekkige coronabeestje steekt daar ook dit jaar een stokje voor, want samenkomen om met z’n allen te spelen kan nog niet. Omdat buiten spelen zo ontzettend leuk is, maakten we een natuurdoe-boekje. Dat kan je tijdens een wandeling met mama of papa mee naar buiten nemen om samen op ontdekking te gaan in de natuur en samen buiten te spelen. Want ja, ook mama’s en papa’s spelen nog wel eens graag buiten. Het natuur-doe-boekje wordt net voor de paasvakantie verdeeld in alle Malse lagere scholen. Kreeg jij geen boekje op school, maar wil je er ook graag eentje? Download het via de website.

Speelpleintjestocht
Je kan het natuur-doe-boekje meenemen op elke wandeling. Al te veel in je eigen buurt gewandeld? Kies voor een van onze speelpleintjestochten in Oost- of Westmalle. In Oostmalle zijn er drie verschillende speelpleintjestochten van 3,5 km en een langere tocht van 11 km. In Westmalle stippelden we vier verschillende tochten uit van 1, 2, 3,5 of 8 km lang. Plannetjes van alle speelpleintjestochten vind je op onze website.

Zoek jij mee naar de dikste bomen van Malle?
Ga jij tijdens je wandelingen in de maand april samen met ons op zoek naar de dikste bomen van Malle? Wij weten een paar dikke bomen staan in Malle, maar we zijn heel benieuwd naar welke dikke bomen jij allemaal vindt in onze gemeente. Zoek je mee? Als je gaat wandelen, neem dan een touw mee waarmee je de dikste boom die je onderweg tegenkomt kan meten. Neem een foto van de boom, meet de boom met het touw op 1 meter boven de grond en leg een knoop op de plaats waar je helemaal rond de boom bent. Thuis neem je een meter en meet je het touw. Zo weet je hoe dik de boom is. Een hele dikke boom gevonden? Stuur je foto en de afmeting van de boom ten laatste op 1 mei door via het formulier op onze website. Ieder kind dat ons een foto bezorgt, ontvangt een cadeautje!

3. Bezoek de betoverende tentoonstelling van de winnaar van de Boekenpauw 2020

Vanaf 8 maart staan in bib Oostmalle de illustraties van de getalenteerde Sebastiaan Van Doninck in de kijker. Met zijn unieke stijl vol dynamiek en kleuren won de illustrator uit Halle-Zoersel al meerdere prijzen. In 2020 zelfs de Boekenpauw voor het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek van Vlaanderen en Nederland met 'De fantastische vliegwedstrijd'. Je kan de tentoonstelling tot 18 april bewonderen tijdens de openingsuren van de bib. Nadien reist de tentoonstelling verder langs de andere Bibburen-bibliotheken. Voor kinderen van de lagere school is er een mooi opdrachtenboekje bij de tentoonstelling met allerlei zoek- en doevragen waar je mooie prijzen mee kan winnen. Op paasmaandag 5 april is de bibliotheek gesloten. Meer info kan je hier vinden.

4. Doe mee aan de fotozoektocht van Vrije Lagere School Immaculata

Vrije Lagere School Immaculata ontwikkelde een fotozoektocht voor volwassenen, en een voor kinderen. De route is 5 km lang, en start aan de banken aan het oude gemeentehuis in Oostmalle. De fotozoektocht loopt nog tot 18 april. Je antwoordformulier kan je ten laatste op 20 april indienen op de school. Voor elk antwoordformulier van de kinderzoektocht is er een kleine attentie voorzien. Op vrijdag 23 april zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Je kan de boekjes voor vijf euro aankopen in het toerismekantoor. Meer info vind je hier.

5. Ga op stap met Anemoontje

Ga op stap met gravin Anemoontje en haar vriend boswachter Zander. Met het verhaal-en-doe-boekje wandel je door Domein de Renesse en doe je allerlei opdrachten. Kan jij een vleermuis nadoen door ondersteboven te hangen aan de stok bij de ijskelder? Als je alle raadsels opgelost krijgt, wacht er een leuke beloning op jou. Je kan het boekje voor 4 euro aankopen bij toerisme Malle.

6. Waag je aan de fotozoektocht van basisschool ’t Park

Basisschool ’t Park organiseert samen met hun oudervereniging een fiets- en wandelfotozoektocht waar iedereen aan kan deelnemen. Het is een uitdaging voor zowel zoektochtfanaten als beginnelingen en een leuke manier om wat mooie plaatsen in Malle te ontdekken. De totale afstand van de tocht is ongeveer 10 km en kan in lussen van 5 km gedaan worden met de fiets of te voet. De kinderen krijgen hun eigen zoekopdracht tijdens de tocht wanneer hun ouders de route uitstippelen. Je kan een deelnameformulier kopen via de school, AD Delhaize Oostmalle of Elli’s Fashion en Concept. Een deelnameformulier voor volwassenen komt op 5 euro, en voor de kids op 3 euro.

7. En tip nummer 7, daar moet je nog even geduld voor hebben

Want toerisme Malle pakt vanaf 5 april uit met vijf nieuwe wandelingen. En natuurlijk hebben we ook aan de kinderen gedacht. Hou onze sociale media en website in de gaten voor de lancering van de nieuwe wandelingen

Gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2021 10.27 u.