8 plaatsen om te blijven plakken

Deze zomer zetten we onze horeca in de kijker. Elke week geven we leuke tips mee voor een gezellige brasserie, tof café of gezellige lunchplek.

In deze horecazaken geraak je niet zomaar weg. Omdat het te gezellig is, of omdat er zoveel op de kaart staat, of omdat ze de beste feestjes geven. De moeite waard om er eens langs te gaan.

Bar Olo

“Koop ik een flesje wijn voor thuis of gaan we iets drinken?” Voor alle twijfelaars is er Bar-olo: de enige wijnbar in Westmalle en omstreken waar je een heerlijk glaasje wijn drinkt en je favoriete wijn ook zo mee naar huis neemt. Geniet van 195 verschillende witte, rode, rosé wijnen, mousserende wijnen en champagne. Neem plaats op het prachtig zomerterras. Je waant je bijna in een zuiderse wijnstreek.

X’tra

Café X'tra is een all round bar voor zowel jong als oud. Hou je van een stevig feestje of een rustig babbeltje, alles is hier mogelijk. Belangrijke voetbalmatch op tv? Je volgt ze hier in volle ambiance. Geniet van het grote terras op het dorpsplein in Oostmalle. Café X’tra organiseert ook regelmatig thema avonden, zoals een Vlaamse avond of back tot the 90’s & 00’s.

’t Hofke

’t Hofke is een populair danscafé in het centrum van Westmalle. De kroeg is al decennia lang de thuis van feestlievend Malle en omstreken. Voornamelijk op vrijdagavond barst het feest er los. Op zondag kunnen ook de wielertoeristen een frisse pint komen drinken.

JKD Café

Schuin tegenover de Tornadotoren vind je JKD Café. Je kan er elke dag (buiten woensdag) al vanaf 9u30 terecht voor een lekkere koffie. In dit gezelligheidscafé is iedereen welkom. In het pand is plaats voor genoeg tafeltjes, en ook op het terras is het fijn vertoeven. Achteraan het café hebben ze zelfs nog een zaaltje met een dartsbord, een kickertafel en een kaarttafel.

Bar Vaccin

Bar Vaccin is ontsproten uit het al 10 jaar bestaande Haute Cookure. Ontdek een ruim aanbod aan wijnen, begeleid door heerlijk barfood uit de keuken van chef Ivan Daelemans. Of laat je verrassen door de selectie bijzondere bieren of cocktails. Neem plaats in de stijlvolle bar of aan het ruime terras.

De Valk

In het centrum van Oostmalle vind je Café De Valk. Jong en oud vinden hun gading in dit volkscafé. Dit is hier een echte bruine kroeg, zoals er niet veel meer bestaan. Door de leuke, levendige sfeer beleef je hier zeker een fijne avond.

De Kruisbaan

Al meer dan 110 jaar, zo lang bestaat café De Kruisbaan al. Nu vind je de derde generatie cafébazen in deze eenvoudige herberg. Van grootvader, op vader, op zoon werd het café doorgegeven. En nog steeds is De Kruisbaan een aangenaam café om te vertoeven.

The Missing Link

Elke vrijdag en zaterdag zorgen de resident DJ’s in The Missing link voor een feest vanaf 22u tot in de vroege uurtjes. Hier beleef je ongetwijfeld een onvergetelijke avond.

Gepubliceerd op maandag 25 juli 2022 12.19 u.