ProefMalle

Spring op je fiets en maak kennis met onze producenten van de korte keten.

Kraakverse producten recht van de boer op je bord hebben niets dan voordelen: ze zijn van Kempense topkwaliteit en je weet precies waar je product vandaan komt. Bovendien betaal je altijd een eerlijke prijs en je bespaart ook stevig op je ecologische voetafdruk. Wist je dat je een heel aantal lokale producten veel dichter bij huis vindt dan je zou denken? Waar precies, dat ontdek tijdens deze fietstocht.

Je ontdekt land- en tuinbouwbedrijven, fruittelers tot zelfs een hele reeks (hobby)imkers. En allemaal hebben ze één ding gemeen: vol passie geven ze elke dag het beste van zichzelf om jou heerlijke lekkernijen van eigen bodem aan te bieden.

Oja, mogen wij vragen om wederzijds respect voor het bedrijvige leven op het platteland, zeker als je onderweg een tractor of ander landbouwvoertuig passeert? Wees voorzichtig en houd voldoende afstand, want zulke grote machines kunnen niet altijd zomaar uitwijken op landbouwwegen.

Afstand
Basistraject 38 km of twee lussen van 19km
Verkorting 1: fiets van locatie 5 terug naar start
Verkorting 2: fiets van start naar locatie 6

Startplaats met parking
Gemeentehuis Malle, Antwerpsesteenweg 246, 2390 Malle

Hoe fiets je de route?
Je kan een brochure met routebeschrijving afhalen in het toerismekantoor en de twee bibliotheken in Malle. Je kan de volledige fietstocht ook rijden met de gratis izi.TRAVEL app. De app dient als gps die jou de weg zal wijzen (en je zelfs luidop de route zal vertellen) tijdens de tocht. Wees steeds veilig in het verkeer en gebruik dit enkel met een gsmhouder op je fiets.

Geen fan van apps?
Heb je toch liever een papieren routeomschrijving? Geen probleem, die kan je onderaan downloaden en afprinten, of ophalen in het toerismekantoor.

Probleem ontdekt?
Ontdek je een probleempje tijdens je trip? Geef ons een seintje via toerisme@malle.be of op 03 310 05 14.