Tichelgatpad

Het natuurgebied Klokkeven ligt in het noordwestelijk gedeelte van Oostmalle. Vele steenbakkerijen in de omgeving ontgonnen hier vroeger de rijke kleigrond. Deze voormalige kleiput (of tichelgat) werd teruggenomen door de natuur en is nu een mooie oase in Malle. Hoewel het Klokkeven zelf ontoegankelijk is, loopt er wel een zandweg rond het gebied. Daar kan je mooi wandelen.

Het Tichelgatpad start en eindigt aan de parking van de nieuwe begraafplaats in de Oude Molenstraat. De wandeling maakt een lus rond het kasteel van Westmalle en het Klokkeven. Het pad is zo’n tien kilometer en gaat vooral over trage wegen. Een groot deel is onverhard, dus bij regen doe je best waterdichte schoenen aan. De wandeling is niet bewegwijzerd, maar te volgen via de bolleke-pijl omschrijving in de brochure. Als je na de wandeling graag nog iets wil eten of drinken, kan dat een beetje verder bij de Kasteelhoeve, Kasteellaan 81.

Traject
Volg de bolleke-pijl aanwijzingen in de brochure. De wandeling is niet bewegwijzerd.

Lengte
10 km

Startplaats met parking
Oude Molenstraat - nieuwe begraafplaats

Probleem gevonden?
Ontdek je een probleem tijdens je trip? Verkeert de weg in slechte staat? Is er iets veranderd aan de route? Neem dan contact op met toerisme Malle