De ontvoering van prinses Malle

Koning en koningin Kempen wonen in het Kasteel van Westmalle. Ze hebben samen een dochter “Prinses Malle”. Op een mooie, warme zomerdag maakt Prinses Malle een wandeling rond het mooie kasteel. Terwijl ze geniet van het zonnetje ziet ze plots de Draak van Boze Keizerland over het mooie domein vliegen. Met grote cirkelende toeren komt de draak naar haar toegevlogen, grijpt haar vast met zijn klauwen en ontvoert haar naar het Boze Keizerland.

In deze geocacheroute 'De ontvoering van Prinses Malle' ga je op pad aan de hand van coördinaten. Deze coördinaten geven de plek weer waar je een geocache kan vinden. Zet deze coördinaten in je GPS of smartphone en die leidt je vervolgens naar je bestemming.

Onderaan kan je de brochure van de wandeling downloaden, maar ook in het toerismekantoor kan je er een vinden. Neem de brochure, een pen of potlood en eventueel een pincet (om de papiertjes uit de caches te krijgen) mee op stap en ga op zoek naar de geocaches.

Deze tocht kwam tot stand in samenwerking met Elke Langens.

Karakter: Landschapswandeling
Begaanbaarheid: Stevig schoeisel
Afstand: 4,7 km
Vertrek: Sint-Martinuskerk, Kasteellaan 32, 2390 Malle

Hoe wandel je de route?
Je kan voor deze geocacheroute een GPS gebruiken om de coördinaten in te zetten, maar omdat in een smartphone een GPS zit ingebouwd, is die ook geschikt om te cachen. Om met een smartphone te kunnen cachen, kan je gebruik maken van Google Maps. Je kan gewoon de coördinaten ingeven (in de vorm van N51 18.125 E4 41.506). Vervolgens klik je op zoeken. Ga naar route en selecteer wandelen.
Je vindt deze geocacheroute ook in de app geocaching.com. In deze app is de route echter niet gratis. Heb je toevallig een abonnement? Dan kan je deze route uiteraard wel via deze app doen.

Probleem ontdekt?
Ontdek je een probleempje tijdens je trip? Geef ons een seintje via toerisme@malle.be of op 03 310 05 14.