Exclusieve orgelfietstochten in het Land van Playsantiën!

Op 18 en 25 juni organiseert het Land van Playsantiën een orgelfietstocht door de gemeentes Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel.

Het wordt een mix van een leuke fietstocht, mooie landschappen, een picknick in het groen en vooral mooie muziek gebracht door Jan Van Mol, een befaamd en internationaal bekend organist.

Zo brengen we zeer mooi klinkende orgels, die nu meestal weinig aan bod komen, weer in de belangstelling en dit met muziek aangepast aan het orgel.

De twee fietstochten doen telkens vier andere kerken aan met interessante en soms historische orgels. Je kan dus beide tochten rijden. Per orgel wordt een miniconcert en uitleg gegeven over het orgel en de kerk.

We doen de tocht per fiets, maar wie liever niet fietst of bij zeer slecht weer, kan men de tocht ook per auto doen. De tochten lopen over ca. 45 km en duren tot de late namiddag.

Praktisch :
We vertrekken telkens om 11 uur aan de Sint-Elisabethkerk in Zoersel (deelgemeente Zoersel), waar we eerst het historische en merkwaardige Pescheurorgel beluisteren. Daarna gaat het in groep naar de volgende afspraken.
Inschrijven en betalen vooraf, is noodzakelijk en kan tot één week voor de fietstocht (dus tot 11 juni voor de eerste tocht en tot 18 juni voor de tweede tocht). De deelnameprijs bedraagt € 15 (verzekering, folder met orgelbeschrijving en picknick zonder drank inbegrepen).

Schrijf je in en betaal tijdig, want het aantal personen is beperkt om veiligheidsredenen.

Voor die veiligheid vragen we ook een fluovestje en een fietshelm te dragen tijdens de tocht.

Inschrijven doe je via deze link.

Gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2023 13.09 u.