Fietsevenement De Schakel gaat opnieuw door

Op zondag 28 augustus wordt voor de 32e maal De Schakel georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden langs een spinnenweb van routes.

De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 45 start- en controleplaatsen, die "Kempenhutten" genoemd worden. In Malle staat de Trappistenhut aan de Scherpenbergmolen.

Het terras van ’t Molenhuys staat open voor alle fietsers van De Schakel. Kom terug op krachten met allerhande smakelijke gerechten, verfrissende drankjes en natuurlijk een Westmalle Trappist.

Bij genoeg wind zal je de wieken van de Scherpenbergmolen zien draaien, en kan je zelfs een kijkje gaan nemen in de molen. Ontdek het indrukwekkende mechanisme dat verborgen zit achter de muren van de molen tussen 13 en 17 uur.

Er zijn Schakeltochten mogelijk van 25 km tot meer dan 100 km. Je kiest zelf langs welke hutten je fietst, en hoe lang je de tocht wil maken. Je kan alvast een kijkje nemen op de website van De Schakel voor de routekaart en meer info. 

De deelnameprijs is voor volwassenen 5 euro. Voor kinderen tot 12 jaar slechts 1 euro. Starten kan je vanaf 8 uur 's ochtends tot 14 uur, maar ook in de namiddag kan je door blijven fietsen en genieten van de animatie onderweg.

Gepubliceerd op woensdag 27 juli 2022 11.31 u.