Fietstochten 75 jaar vrede!

Vanaf 15 augustus 2020 kan je in Malle twee fietstochten maken in het thema van de Tweede Wereldoorlog. Op 15 augustus is het immers 75 jaar geleden dat er definitief een einde kwam aan deze vreselijke strijd. In Malle zetten Heemkundige kring van Malle, KWB fietsclub Westmalle en Toerisme Malle 75 jaar bevrijding of 75 jaar vrede graag in de kijker.

Al fietsend ontdek je historische punten die je een beeld schetsen van wat er gebeurde in Malle tussen 1940-1945.

Zowel in Westmalle, als in Oostmalle kan je een fietslus maken langs 13 historische punten die je een blik werpen op wat er zich tussen 1940-1945 afspeelde in onze gemeente. Zo werd de Sint-Bernarduskapel gebouwd op de plaats waar een Brits bommenwerper neerstortte. Kasteel van Westmalle en jeugdverblijfcentrum Heibrand deden dienst als tijdelijke verblijfplaats voor militairen en in kasteel de Renesse in Oostmalle werd op het einde van de oorlog een veldhospitaal ondergebracht. Deze en andere weetjes ontdek je al fietsend.  

Beide fietstochten zijn opgemaakt als audiogids en kunnen geraadpleegd/beluisterd worden via de gratis app izi.TRAVEL. Tot 15 september 2020 zijn beide fietstochten ook bewegwijzerd en kan je een route bekomen in het toerismekantoor.

De fietstocht 75 jaar Vrede Westmalle is circa 18 km lang, met vertrek aan het Bergplein in Westmalle (ter hoogte van het gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246). De fietstocht 75 jaar Vrede Oostmalle is circa 26 km lang, met vertrek aan het Koetshuis in Domein de Renesse (Lierselei 30). De twee lussen kunnen ook als één tocht gefietst worden. Er is een verbindingsroute van circa 3 km.

Via onderstaande linken ga je rechtstreeks naar de fietstochten op izi.TRAVEL.be. Hier kan je de fietstochten bekijken en ook de app downloaden.

Fietstocht 75 jaar Vrede Oostmalle:
Fietstocht 75 jaar Vrede Westmalle:

Hier kan je ook de PDF van de routes bekijken.

Routeomschrijving 75 jaar Vrede Oostmalle:
Routeomschrijving 75 jaar Vrede Oostmalle:

Veel fietsplezier! Het wordt gegarandeerd een leerrijke ervaring!