Gelukswandeling

Een gelukkig leven… Dat willen we allemaal graag en dat wensen we mekaar ook toe. Maar ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies? Ontdek stap voor stap wat mentaal welbevinden is en hoe je hier zelf aan kunt werken tijdens onze heuse gelukswandeling.

Met de geluksdriehoek als wegwijzer ga je op pad en krijg je informatie, inspiratie en energie om uw geluksgevoel te versterken. Je leert wat je gelukkig maakt en je staat even stil, vooral figuurlijk dan, bij jezelf.

Tijdens de gelukswandeling kom je bovendien verschillende doe-opdrachten tegen die de tocht een ludieke en inspirerende wending geven. Van dankbaarheidssprongen en muziekproeven tot het herontdekken van uw omgeving met een mindfulnessbingo …

10.000 stappen

Wist je dat je als volwassene best dagelijks 10.000 stappen zet om op-en-top gezond te blijven? Gelukkig moet je je niet blind te staren op een cijfer, want elke stap telt! Met elke wandeling werkt je actief aan een gezonde portie beweging. De gelukswandeling zet je dus letterlijk op weg om je fysieke én mentale gezondheid te versterken. Over een win-win gesproken!

nieuwtjes op het pad

In de zomermaanden worden er acties verbonden aan de gelukswandeling. Doe je mee? Dan ben je misschien de gelukkige winnaar van leuke prijzen.

 • juli | stappen is winnen
  Stappers die graag iets winnen, kunnen een deelnameformulier ophalen in de verdeelpunten. Begin augustus krijg je te horen of je een van de gelukkige winnaars bent.
 • augustus | wandelbingo
  Met een bingokaart in de hand krijgt de gelukswandeling een nieuwe dimensie.
 • september | selfie met ons geluksbord
  We dagen je uit om je mooiste glimlach te tonen met het selfiebord. Als je de foto post op sociale media van gemeente & ocmw Zoersel of gemeente Malle met de hashtag #gelukswandeling, maak je kans op een mooie prijs!
 • oktober | aftrap 10-daagse geestelijke gezondheid
  Op zaterdag 30 september om 14 uur stappen we samen de wandeling met jou om aandacht te vestigen op de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Je ontvangt een tof gelukszakje met heerlijke lokale producten.

Je vindt de deelname- en bingokaarten in de bibliotheken van Malle en Zoersel, het Lindepaviljoen en het toerismekantoor van Malle tijdens de maand van de activiteit. Je kan de deelnameformulieren achteraf deponeren in de brievenbus aan het Lindepaviljoen of binnenbrengen in het toerismekantoor van Malle.

Klaar voor de start?

Vertrekken doe je aan het dorpsplein van Zoersel (wandelknooppunt 49). De 8,7 km van het pad zijn vlak en goed begaanbaar, het is dus een echte familiewandeling die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Je stapt langs wandelknooppunten 49, 59, 60, 61, 85, 80, 50, 49. Dit pad naar geluk is nog te bewandelen tot en met oktober en is uiteraard gratis.