Ontdek de korte keten op het Oogstfeest op 27 augustus

Staat zaterdag 27 augustus al met stip in jouw agenda? We verwachten je dan aan het domein van de Scherpenbergmolen, voor een volksfeest boordevol sfeer en plezier.

Geniet met je hele gezin van het Oogstfeest. Naast muziek, dans, een hapje en een drankje gaat een oogstfeest ook gepaard met animatie voor groot en klein.

Ambachten- en boerenmarkt
Op de ambachten- en boerenmarkt maak je kennis met de korte ketenproducenten die jullie naar hartenlust verwennen met allerlei lekkers van eigen bodem. Ontdek ook enkele lokale ambachtslieden die zelfgemaakte producten op de markt brengen. Kraakverse groenten, fruit, honing, eitjes, bier, confituur, boeketjes bloemen uit de zelfpluktuin, Black-Angus hamburgers, … Je kan het allemaal vinden op de markt.

Bezoek de molen
Als er genoeg wind is, draaien de wieken van de Scherpenbergmolen tussen 13 en 17 uur. Grijp je kans om binnenin eens een kijkje te nemen en ontdek hoe dit indrukwekkende mechanisme werkt. De molenaars geven je graag een woordje uitleg.

Demonstraties en workshops van VELT
Met een demo van VELT (vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) leer je tussen 10u30 en 13u hoe je in een wip je eigen broodbeleg maakt op basis van seizoensgroenten. Tussen 14 en 16u tonen zij hoe je verschillende technieken gebruikt om groenten en fruit langer te bewaren met een workshop ‘Fermenteer het seizoen’. Je ontdekt misschien ook hoe je traditionele vleesvervangers lekker kan bereiden. Het wordt hoe dan ook een boeiende demonstratie met veel proevertjes!

Kinderanimatie
De kinderboerderij komt terug naar Malle! Tussen 13 en 17u is de hele dierenbende weer aanwezig. Ook kunnen de kinderen een diertje laten namaken bij de ballonplooier, volksspelen uitproberen in de boomgaard en zich helemaal laten gaan op het springkasteel.

Terrassen
Kom samen met vrienden en familie genieten en installeer je op het terras met een koel drankje of lekkere boerenmaaltijd. Laat je verrassen door volksdans, muziek en nog veel meer!

Gepubliceerd op donderdag 30 juni 2022 13.52 u.