Ontdek de producten in het Mals mandje, feesteditie

Ben je benieuwd naar de producten in het feestelijke Mals mandje? Kom er hieronder alles over te weten.

Spekken in allerlei soorten van Den Bollenwinkel, gemaakt door Carmina.
Den Bollenwinkel verkoopt ondertussen 12 verschillende smaken van de Pierot spekken, die door Carmina in Malle gemaakt worden. Tijdens de feestdagen zijn er ook 'speciallekes': kerstbomen en sterren met verschillende smaken. Bij Den Bollenwinkel vind je zoete lekkernijen in alle geuren, kleuren en smaken. Heidi maakt ook echte kunstwerken van haar zoetigheden voor de speciale dagen van het jaar.

 

Ecologisch gesteelde Christmas Carol thee van Tea Tub
De Christmas Carol-infusie is een heerlijke kruidige melange van rozenbottel, hibiscus, gember, kaneel, sinaasappelschil, zoethout, foelie, steranijs en kruidnagel. Ideaal voor de knusse winterdagen! De mengeling is samengesteld door Ann Vansteenkiste. Zij is een voorname en bekende Belgische theesommelier en herboriste. Ze pleit op grote theecongressen wereldwijd voor het belang van biologische theevelden en eerlijke verloning voor de theeplukkers. Haar eigen kruidensamenstellingen zijn weloverwogen gekozen zodat ze heilzaam zijn voor het lichaam. En dat is ook wat Tea Tub wil teweegbrengen: producten met een verhaal aanbieden die je doen ontspannen en je een goed gevoel geven: van thee tot bad en alles daartussen.

 

Een grote fles van 75cl Westmalle Tripel
De Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier van 9,5°. Het langzame brouwproces en de nagisting op fles leveren een complex bier op, met een fruitige geur van rijpe banaan en een mooie, genuanceerde hopneus. De zachte en romige smaak, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma, heeft veel finesse en elegantie. Geniet ook na van de heerlijk lange en droge afdronk.


Honing van imker Sandro Wens
Imker Sandro Wens zorgt voor heerlijke honing. Zijn bijtjes staan in en rond Westmalle, maar ook op andere plekken doorheen België. Doorheen het seizoen slingeren ze hiervan een uitgebreid gamma aan honing. Elke soort met zijn eigen unieke smaak.

 

XL speculaaskoek van bakkerij De Korenbloem
Bakkerij de Korenbloem heeft al een rijke voorgeschiedenis waaruit blijkt dat elke generatie niet heeft stilgestaan. Het oudste document van de bakkerij dat zij teruggevonden hebben, dateert van 1897: met vermelding van de naam "de Korenbloem" en was gelegen aan de Lierselei. De XL speculaaskoek werd gemaakt in een oude mal van een molen, die natuurlijk verwijst naar de Scherpenbergmolen in Malle.

 

Nostalgische Marbi choco van Carmina
Deze chocopasta van pure chocolade is gekend omwille van het chocoladelaagje bovenop de choco. Marbi choco bestaat al heel lang en was vroeger gekend om zijn rechthoekig potje dat zelfs in de beginjaren volledig uit chocolade bestond. De productie van Marbi choco gebeurt hier in Malle, door Carmina.

 

Fair trade handgemaakt zeepje van Oxfam
Deze lekker ruikende zeepjes worden gemaakt in een klein familiebedrijf in Chiang Mai, Thailand. Elk stuk zeep wordt met de hand gemaakt en gesneden, en bestaat uitsluitend uit plantaardige oliën. De fair trade zeepjes kan je vinden in Oxfam Wereldwinkel in Malle.

 


Sapje van verse producten van 't Gijsbemdenhof
Op ’t Gijsbemdenhof telen Peter en Nancy komkommers, kiwibessen en blauwe bessen. Een klein gedeelte van de oogst is te koop via hoeveverkoop in automaten. Ook verkrijgbaar zijn confituren, soepen, dessertsaus, zoetzure komkommerschijfjes en kiwibesgin. 't Gijsbemdenhof is een van de partners van Local Harvest. Binnen deze vereniging werken ze onder het moto ‘No Food Waste’, wat betekent dat lokaal geteelde producten die om eender welke reden op dat moment minder goed verkoopbaar zijn verwerkt worden in afgeleide producten zoals sappen, confituren, geestrijke dranken enzovoort.

 

Huisgemaakte chocozoenen van Het Chocoladehuisje
Sinds 1998 biedt Het Chocoladehuisje in de Smekenstraat 13 al de lekkerste chocolade en unieke zoetigheden aan. Toen Ingrid indertijd met de zaak begon, was dit de eerste in zijn soort in de gemeente. Je vindt bij Het Chocoladehuisje intussen veel meer dan chocolade: ook voor ambachtelijk gemaakt roomijs en andere zoete verwennerijen kan je hier terecht.