Ontdek het nieuwe Bindjespad op de Dag van de Trage Weg

Vanaf 16 oktober heeft Malle er een nieuwe wandeling bij. Ze wordt niet toevallig op de Dag van de Trage Weg gelanceerd.

Op 16 oktober staat alles in het teken van onverharde wegjes en paadjes, de zogenaamde trage wegen. In Malle zetten we ze in de kijker met een nieuwe wandeling: Bindjespad. Op de Dag van de Trage Weg geven we het startschot van de wandeling.

Malle heeft heel wat trage wegen. Dat zijn veilige en aangename verbindingspaden of -wegen voor wandelaars, fietsers en ruiters die vaak historisch gegroeid zijn. Ze verbinden de akkers met het dorp, de industrie met de landbouw en in het geval van Malle: Oost met West. Ze verbinden het hele dorp met elkaar. Daarom draagt deze wandeling de naam: Bindjespad.

Deze dreven, paden en steegjes staan niet altijd op het stratenplan en zijn vaak ook enkel bekend bij de mensen die er nabij wonen. Toch bestaan deze wegen vaak al heel lang, en valt er ook heel wat over te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat er pas straatnamen gebruikt werden vanaf 1910? De verhalen achter het ontstaan van deze trage wegen of over de omgeving waardoor ze lopen, geven we je graag mee. 

Een groot deel van de wegen is onverhard, dus bij regen doe je best waterdichte schoenen aan. Zowel halverwege als op het einde van de wandeling kom je langs het centrum, waar je ongetwijfeld verschillende horecazaken vindt om iets te eten of drinken.

AFSTAND: 10,1 km 

KARAKTER: voornamelijk trage wegen

BEGAANBAARHEID: stevig en waterdicht schoeisel bij slecht weer

VERTREK: Sint-Martinuskerk, Kasteellaan 32, 2390 Malle

ROUTE: volg de omschrijving in de brochure.

Geen tijd in het weekend? Geen zorgen, de wandeling blijft in ons assortiment. De eerste twee weken zal de wandeling bepijld zijn. Haal zeker je brochure af in het toerismekantoor om wat uitleg te krijgen over de wegen die je bewandelt. 

Gepubliceerd op woensdag 6 oktober 2021 10.27 u.