Trappistenabdij

De Trappistenabdij

Sinds 1794 zijn er cisterciënzers “Trappisten” in Westmalle aanwezig. Trappisten zijn monniken. In gemeenschap leiden ze een sober en eenvoudig leven, stil en afgezonderd. Ze werken en bidden, volgens het aloude principe: “Ora Et Labora”.
 
In de statige abdij met haar pittoreske campaniletoren wordt sinds 1836 het alom gekende en gesmaakte trappistenbier gebrouwen. De monniken van Westmalle nemen de kunst van het bierbrouwen zeer ter harte. Door toe te zien op de leiding van de brouwerij, staan zij er borg voor dat deze traditie niet teloor gaat.

De strenge leefregel binnen de kloostergemeenschap laat bezoek aan de abdij of brouwerij niet toe. Maar je kan wel samen met een gids de omgeving rond de abdij verkennen en in Café Trappisten een videofilm bekijken over het brouwproces van de Westmalse dubbel en tripel.

Wil je dit liever op eigen houtje doen dan kan je het trappistenpad volgen.

Of verkies je de fiets?  Dan is de trappistenroute een aanrader.

Er bestaat ook een korte digitale wandeling.