Op zoek naar Malse trage wegen, tussen Oost en West

Het weekend van 14 en 15 oktober staat in het teken van de trage wegen. Dit jaar zet Trekkersgroep Malse Trage Wegen enkele trage wegen tussen Oost en West in de kijker.

In het landschappelijk waardevol gebied, Steenovens - Kapelakkers, tussen de deelgemeenten Oostmalle en Westmalle, waar landbouw en industrie elkaar zachtjes raken, gaan we op zoek naar verdwenen, nieuwe en op te waarderen trage wegen. Die trage wegen vormen, of kunnen een mooi netwerk vormen, tussen de dorpscentra van Oost- en Westmalle. Maar ook van zuid naar noord doen zij de wandelaar en soms ook de fietser genieten van de juiste, meest groene en meest veilige weg.

Tijdens het weekend van de trage weg kan je onder begeleiding een wandeling van 7 km over mogelijke Malse trage wegen uitproberen (zaterdag 14 oktober 2023 om 14 uur en zondag 15 oktober om 9.30 uur). Of bewandel ze tussen 14 oktober en 16 november en laat ons via het deelnameformulier weten wat je ervan vond. Deze wandeling, met een paar info-stops, is voor jong en oud goed doenbaar, maar niet geschikt voor rolstoel of kinderbuggy.

Wandel je graag mee? Dan vind je alle info hier.

Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 13.14 u.