Trappistenpad met een smullertas

COVID-19 INFO: Momenteel bekijken wij bij elke aanvraag apart of de uitstap kan doorgaan volgens de huidige maatregelen.

Rust en stilte, daar draait het om als je het Trappistenpad bewandelt. Tijdens deze wandeling vertoef je de hele tijd in een erfgoedlandschap van Vlaanderen.

Smullertas
In de tas vind je een portie trappistenkaas, een heerlijke koek, lekkere chocolade, FairTrade yucachips en een lokaal geteeld fruitsapje. Je krijgt je tas halverwege de wandeling, bij jeugdverblijf Drieboomkensberg. Daar kan je genieten van al het lekkers in de tas. 

Wandeling
De wandeling start aan de dreef die naar de hoofdingang van de abdij leidt. Onmiddellijk kom je in een oase van rust terecht. In dit bosrijk gebied kan je nog rustig kuieren, kom je weilanden tegen, zie je de eekhoorns van boom naar boom rennen en kan je even wegsoezen op één van de rustbanken.

Nonen
De trappistenabdij kan je niet bezoeken, maar mensen die toch een kijkje achter de muren willen nemen kunnen om 14 uur de Nonen bijwonen. Deze dienst van 15 minuten zorgt ervoor dat je in de juiste sfeer komt om daarna te genieten van de wonderlijk mooie natuur.

Reserveren
Je reserveert ten laatste 3 werkdagen op voorhand jouw smullertas. Een tas kost 10 euro per persoon en zal voor jou klaarstaan bij jeugdverblijf Drieboomkensberg, halverwege de wandeling. Mogelijk van begin april tot eind september.