Trappistenpad met een smulmandje

COVID-19 INFO: Omwille van het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk een smulmandje te reserveren. De route kan je natuurlijk wel wandelen met je eigen lekkers maar je kan het terrein van het jeugdverblijf Drieboomkensberg niet betreden.

Rust en stilte, daar draait het om als je het Trappistenpad bewandelt. Tijdens deze wandeling vertoef je de hele tijd in een erfgoedlandschap van Vlaanderen!

Smulmandje
Geniet onderweg van een mandje vol (streek)lekkers. De typische drank van Westmalle mag uiteraard niet ontbreken, samen met een portie trappistenkaas, een heerlijke koek en chocolade.

Wandeling
De wandeling start aan de dreef die naar de hoofdingang van de abdij leidt. Onmiddellijk kom je in een oase van rust terecht. In dit bosrijk gebied kan je nog rustig kuieren, kom je weilanden tegen, zie je de eekhoorns van boom naar boom rennen en kan je even wegsoezen op één van de rustbanken.

Nonen
De trappistenabdij kan je niet bezoeken, maar mensen die toch een kijkje achter de muren willen nemen kunnen om 14 uur de Nonen bijwonen. Deze dienst van 15 minuten zorgt ervoor dat je in de juiste sfeer komt om daarna te genieten van de wonderlijk mooie natuur.

Reserveren
Reserveren doe je via toerisme@malle.be. Een smulmandje kost 10 euro per persoon. Je kan kiezen tussen een Westmalle Dubbel of Tripel.