Vijf nieuwe wandelingen in Malle

Voor ieder wat wils met deze vijf nieuwe wandelingen in Malle.

Toerisme Malle trapt het nieuw toeristisch seizoen op gang met vijf gloednieuwe wandelingen. De vijf uitgestippelde routes verkennen elk een deel van onze groene gemeente en zijn gericht op uiteenlopende doelgroepen. Een uitgelezen kans om Malle op een andere manier te ontdekken.

Historische of mysterieuze wandeling?

Er valt voor iedereen wel iets te beleven in Malle, dat bewijzen de vijf nieuwe wandelingen. Zo maak je met de Smullertocht een natuurwandeling en geniet je tegelijkertijd van heel wat lekkere streekproducten. Het Mals Mysterie richt zich op gezinnen met kinderen. Tijdens deze 4 km lange wandeling gaan de kinderen op weg en lossen ze het mysterie van de taart op, daarnaast kunnen ze zich uitleven in een van de speeltuintjes onderweg. De Op wieltjes-route is dan weer ideaal voor personen die minder mobiel zijn, zoals mensen in een rolstoel of ouders met een kinderwagen, maar ook op de step is dit een leuk parcours. De wandeling Tornado1967 biedt je een blik op deze turbulente gebeurtenis uit de Malse geschiedenis. Ten slotte kan je zowel in Oostmalle als in Westmalle speuren naar heel wat geocaches. De geocacheroute ‘De ontvoering van Prinses Malle’ is niet alleen een aanrader voor geocachefanaten, maar ook voor gezinnen met kinderen!

Digitaal of af te halen

De Smullertocht van 9 km (of het mandje met streeklekkers) kan je reserveren bij de dienst toerisme. Het parcours van Mals Mysterie (4 km) en Tornado1967 (4 km) bewandel je aan de hand van de app izi.TRAVEL. Download de app en zoek naar de audiotour Mals Mysterie en Tornado1967. De Op wieltjes-route (6,5 km) en de geocacheroute ‘De ontvoering van Prinses Malle’ (4,7 km) kan je als folder verkrijgen in het toerismekantoor.

Gepubliceerd op maandag 5 april 2021 9 u.