Wandelen in het Land van Playsantiën

Land van Playsantiën

Malle maakt samen met Lille, Ranst, Zandhoven en Zoersel deel uit van het toeristische samenwerkingsverband Land van Playsantiën. Ook in de omgeving van Malle kan je mooi wandelen.

 

Wandelbrochures

Land van Playsantiën bundelde de mooiste wandelingen in twee brochures.

Beide brochures zijn te verkrijgen in het toerismekantoor te Malle en kosten 1 euro per stuk.

 

Culinair wandelen

Geniet van één of meerdere culinaire wandeltochten doorheen het Land van Playsantiën. Tijdens deze vijf wandeltochten maak je kennis met de prachtige omgeving van Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel en serveren enkele plaatselijke horecazaken smaakvolle gerechten.

De haast uit je hoofd in het Molenbos

Van oudsher is wandelen een belangrijk middel om tot rust te komen. Deze culinaire wandeling laat je je zorgen vergeten en zal je helemaal onderdompelen in de prachtige natuur van het molenbos, ook bekend als Drieboomkensberg. Het 175 ha groot natuurgebied, gelegen op het grondgebied van de gemeenten Malle, Schilde en Zoersel wordt beheerd door de abdij der Trappisten van Westmalle en de verpleeginrichting De Dennen. Een uitgelezen plek om zen te worden!

In de horecazaak 'Bij Ons' word je voorzien van een heerlijk voorgerecht (slaatje met mozzarella en tomaat of gevulde perzik met tonijn) en nadien ook een dessert (rijstpap met bruine suiker). Onderweg beland je in Café Trappisten voor stoofvlees op grootmoeders wijze bereid met trappistenbier en witlofslaatje met brood of frietjes OF vol au vent met verse koeienmelk met brood of frietjes OF vegetarische salade met geitenkaas.

Neem je agenda bij de hand en reserveer met vrienden of familie dit leuke uitstapje. Reserveren kan via het reservatieformulier op www.landvanplaysantien.be (of via het nummer 03 310 05 13). Na reservatie ontvang je een boekje met de nodige vouchers, routebeschrijving en kaartje.

  • Van 30 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021
  • In Gierle, Malle, Broechem, Zandhoven en Zoersel (Land van Playsantiën)
  • 35 euro per persoon (exclusief drank)
  • Land van Playsantiën, Antwerpsesteenweg 246, Westmalle, 03 310 05 13, info@landvanplaysantien.be, www.landvanplaysantien.be