75 jaar vrede

Al fietsend ontdek je historische punten die je een beeld schetsen van wat er gebeurde in Malle tussen 1940-1945. 

Zo werd de Sint-Bernarduskapel gebouwd op de plaats waar een Brits bommenwerper neerstortte. Kasteel van Westmalle en jeugdverblijfcentrum Heibrand deden dienst als tijdelijke verblijfplaats voor militairen en in kasteel de Renesse in Oostmalle werd op het einde van de oorlog een veldhospitaal ondergebracht. Deze en andere weetjes ontdek je al fietsend. 

Zowel in Oost- als Westmalle kan je een fietstocht maken. Je kan ze ook aan elkaar schakelen door een verbindingsroute. Beide fietstochten zijn opgemaakt als audiogids en kunnen geraadpleegd/beluisterd worden via de gratis app izi.TRAVEL. 

Je kan de route van Oostmalle en Westmalle ook al op de website van izi.TRAVEL bekijken. Daar kan je ook de route downloaden op je smartphone, zodat je onderweg geen internet meer moet verbruiken.

Afstand
Westmalle: 18 km
Oostmalle: 26 km
Verbindingsroute: 3 km

Startpunt
Westmalle: Bergplein - ter hoogte van het gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246
Oostmalle: Koetshuis in Domein de Renesse - Lierselei 30

Hoe fiets je de route?
De app izi.TRAVEL dient als gps die jou de weg zal wijzen (en je zelfs luidop de route zal vertellen) tijdens de tocht. Wees steeds veilig in het verkeer en gebruik dit enkel met een gsmhouder op je fiets.

Geen fan van apps?
Heb je toch liever een papieren routeomschrijving? Geen probleem, die kan je onderaan downloaden en afprinten, of ophalen in het toerismekantoor.