Molenpad

Een werkende windmolen, een bewoonde trappistenabdij en een bedevaartsoord midden in het bos vormen het decor van deze wandeling.

Aan de Scherpenbergmolen is het heerlijk vertoeven. Neem je picknickmand mee en geniet ervan in de boomgaard. Op zondagnamiddag worden de wieken nog eens losgelaten in de wind en kan je dit indrukwekkende gebouw vanbinnen bezoeken.

Op je wandeling (of moeten we zeggen: pelgrimstocht) door de bossen bereik je het bedevaartsoord Drieboomkensberg. De omgeving is rijk aan ongerept natuurschoon en je vindt er nog stille hoekjes waar hart en geest tot rust kunnen komen.

Je wandelt vervolgens tussen de weilanden langs de Abdij der Trappisten, waar de vermaarde trappistenbieren worden gebrouwen. Nog steeds houden de monniken toezicht over het brouwproces van de Westmalle Dubbel, Tripel en Extra die ver over de landsgrenzen bekend zijn.

De verkorting van 4 km van het Molenpad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Karakter: bos- en landschapswandeling
Begaanbaarheid: stevig schoeisel
Afstand: 7,5 km - verkorting 4 km (rolstoeltoegankelijk)
Vertrek: Tichelmanstraat. Volg de Tichelmanstraat met de molen aan je rechterkant tot op de Oude baan. Ga naar links. Je komt knooppunt 70 tegen.

Knooppunten
70 - 73 - 38 - 37 - 34 - 35 - 33 - 31 - 30 - 32 - 70 - richting 27 tot aan startpunt
Verkorting: 70 - 73 - 38 - 39 - 32 - 70 - richting 27

Routekaart
Download de routekaart onderaan deze pagina, of bekijk ze op Wandelknooppunt of Routeyou.

Routedokter
Is er een bordje verdwenen, beschreven of uitgerukt? Geef de Routedokter een seintje.