Blommerschotpad

Deze boswandeling voert je door en langs Blommerschot – De Kluis, een Kempens beekdalreservaat in de vallei van de Delfte beek. De Kluis is een rustgebied en enkel onder begeleiding toegankelijk maar in het gedeelte Blommerschot kan je wandelen via een bewegwijzerd wandelpad.

Je wandelt door een typisch Kempens, grootschalig boscomplex. Met wat geluk zie je reeën, fazanten en ander wild. Fauna en flora tieren er welig. Je ziet er zeldzame libellen, misschien een ijsvogel. Er werden al meer dan 350 soorten paddenstoelen geteld.

Je bent hier dichtbij het militair vliegveld, de thuisbasis van de Aero Para Club der Kempen.

Voorbij KN 72 bereik je de majestueuze dreef van Blommerschot, in het voorjaar rijkelijk paars gekleurd door de onderbouw van rododendrons. 

Je komt er voorbij de Blommerschothoeve, in 1430 ‘eene oude ridderlijck hof’, nu een gesloten zoogkoeienbedrijf waar Blonde D’Aquitaine runderen worden gekweekt. 

Karakter: boswandeling
Begaanbaarheid: stevig schoeisel
Afstand: 6,5 km
Vertrek: Blommerschotpad, op 1 km van de N153 Oostmalle - Lille. Je vindt knooppunt 76 aan je rechtkerkant. Er is een kleine parking aan de rand van het bos.

Knooppunten & routekaart

76 - 73 - 72 - 74 - 76

Kijk hier voor een routekaartje op wandelknooppunt

Kijk hier voor een routekaartje op Routeyou

Routedokter
Ontdek je een probleempje tijdens je trip? Is een bordje verdwenen, beschreven of uitgerukt? Is een bepaalde tekst niet langer leesbaar? Geef de Routedokter een seintje op www.routedokter.be