GR5

De GR 5 is hét icoon in het net van wit-rood bewegwijzerde GR-paden dat zich over Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk tot in Spanje en Portugal uitstrekt. De GR 5 maakt de verbinding van de Noordzee tot de Middellandse Zee en is meer dan 2.000 km lang. Je kunt het hele pad in één stuk afstappen, maar de meeste wandelaars kiezen er voor om ieder jaar een aantal etappes te lopen om zo, na een aantal jaren, hun laatste stap in de Middellandse Zee te zetten.

Wist je dat de GR5 ook door Malle loopt? 

Meestal wandel je langs vlakke paden en veldwegen, maar je krijgt wel heel wat afwisseling: bos en heide in de Antwerpse Kempen; de grote abdijen van Westmalle, Tongerlo, Averbode en Herkenrode; waterpartijen in de Demerbroeken en de Wijers en bossen in de Limburgse Hoge Kempen. Eindigen doe je in de Maasvallei even voorbij Maastricht. Bij het historische fort van Eben-Email sta je aan de voet van de Ardennen. Je vindt de route hier.

Ook de Streek GR Kempen passeert onze gemeente.

De Streek-GR kempen is geel-rood bewegwijzerd. Hij brengt je van Baarle over Hoogstraten en Oostmalle tot in Herentals, het meest zuidelijke punt van deze lus. Daarna via Turnhout en Ravels terug tot Baarle. Het Grote Routepad is in totaal 246 km lang, waarvan 15 km op grondgebied Malle. Je vindt de route hier.