Playsante Mysterieroutes

Met de mysterieuze fietsroutes rijd je doorheen Land van Playsantiën en passeer je plekken waar interessante weetjes of mysterieuze verhalen aan vast hangen.

Met deze brochures vol grappige anekdotes en sappige volksverhalen kom je meer te weten over de plekken waar je voorbij fietst. Het nieuwe concept zorgt ervoor dat iedereen, of je nu een toerist bent of zelf al jaren in deze streek woont, Land van Playsantiën op een andere manier leert kennen.

De drie routes zijn telkens tussen de 46 en 56 km lang. Tijdens route 1 fiets je door Ranst, Zoersel en Zandhoven en lees je onder andere over Gummarus, Blauwbaard, Lange Wapper en het ‘heir’ van Massenhoven. Voor wie naast Lange Wapper liever over het Rauwmuske en het spook van De Renesse leest en ondertussen doorheen Zoersel, Malle en Lille fietst, is route twee een aanrader. Tijdens de derde route kom je dan weer alles te weten over de heksenmeester van Vorselaar, de krawaten en de brandenden scheper. Je fietst daarbij voornamelijk door Lille. De boekjes zijn 20 tot 24 pagina’s lang en kosten 4 euro per boekje of drie boekjes voor 10 euro.

Je kan de boekjes kopen bij toerisme Malle maar ook in de twee bibliotheken in Malle en in tal van andere verkooppunten in het Land van Playsantiën. De volledige lijst vind je hier.