s Herenbos

's Herenbos was eeuwenlang het speelterrein voor adellijke families. Vandaag geniet een groot deel van het bos bescherming omwille van haar uitzonderlijke natuurwaarden. Samen met het aangrenzende Wolfschot en Domein de Renesse ligt hier 150 hectare waardevolle natuur die je via goede wandelpaden naar hartenlust kan verkennen.

Wandelaars zijn welkom op enkele idyllische mooie plekjes in het bos, via de uitgestippelde wandelingen. Als je het bos verder wil verkennen, is het noodzakelijk dat je dit doet onder de deskundige begeleiding van een gids. Honden zijn hier welkom, maar moeten aan de leiband blijven om de natuur niet te verstoren.

's Herenbos kent een grote variatie aan (oude) bomen: zomereik, beuk, es, grove den, zwarte els, berk. Lijsterbes, spork en hazelaar kenmerken de struiklaag. Grote delen van het bos ontwikkelen zich spontaan zonder veel menselijke tussenkomst. Natuurlijke processen als windval, sterfte door ouderdom of ziekte, wildvraat, spontane kieming en natuurlijke concurrentie bepalen hoe het bos groeit en bloeit.