Op wieltjes

Door het aanhoudende regenweer, is deze wandeling momenteel moeilijk toegankelijk. We raden de wandeling momenteel niet aan voor rolstoelgebruikers. Hier wordt aan gewerkt.

Deze wandeling laat je vooral kennismaken met de prachtige groene omgeving rond de abdij. Van de lente tot de herfst zie je hier in de weiden koeien grazen. De monniken houden deze koeien uitsluitend voor de melk, aangezien ze vegetarisch leven.

Hier en daar zie je de kerktoren van de abdij verschijnen. Aanvankelijk had deze een spitse toren maar na de oorlog herrees hij als een campanile of Italiaanse klokkentoren. Een statige weg leidt je langs de abdij en brouwerij. Waar nu de abdij staat bevond zich vroeger de hoeve ‘Nooitrust’ waar zich in 1794 tien Franse Cisterciënzers van de Strikte Observantie vestigden. Wij kennen deze orde beter als de Trappisten.

Deze route is niet helemaal verhard, maar wel toegankelijk. Ideaal voor mensen in een rolstoel, ouders met een kinderwagen of kinderen met een step. De wandeling is enkel toegankelijk bij mooi en droog weer.

Deze wandeling kwam tot stand in samenwerking met Huize Walden, een kwalitatieve en dynamische zorgaanbieder voor personen met een zorgvraag.

Karakter: Bos- en landschapswandeling
Begaanbaarheid: Rolstoel- en kinderwagenvriendelijk
Afstand: 6,5 km - verkorting 4,5 km
Vertrek: Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487, Malle

Hoe volg je de wandeling?
Download de brochure hieronder of haal een exemplaar in het toerismekantoor. Je kan de route volgen via de kaart en de wegomschrijving.

Probleem ontdekt?
Ontdek je een probleem tijdens je wandeling? Is er een probleem met het wegdek of de toegankelijkheid? Stuur dan een mailtje naar toerisme@malle.be