Smullerpad Westmalle

Tijdens deze wandeling van 8 km geniet je niet alleen van de natuur, maar kan je onderweg ook snoepen, sneukelen of smullen van heel wat streeklekkers. 

Smullertas
Je reserveert vooraf een smullertas, die je halverwege je wandeling meekrijgt. In de tas vind je een portie trappistenkaas, een heerlijke koek, lekkere chocolade, FairTrade yucachips en een lokaal geteeld fruitsapje.
Drink je graag een Westmalle Dubbel, Tripel of Extra tijdens je stopmoment bij Hopper Drieboomkensberg? Dat kan! Dan reserveer je dit extra bij.

Wandeling
Je ontdekt de prachtige omgeving van de Abdij der Trappisten met het Trappistenpad. De wandeling start aan de dreef die naar de hoofdingang van de abdij leidt. Onmiddellijk kom je in een oase van rust terecht. In dit bosrijk gebied kan je nog rustig kuieren, kom je weilanden tegen, zie je de eekhoorns van boom naar boom rennen en kan je even wegsoezen op één van de rustbanken.

Nonen
De trappistenabdij kan je niet bezoeken, maar mensen die toch een kijkje achter de muren willen nemen kunnen om 14 uur de Nonen bijwonen. Deze dienst van 15 minuten zorgt ervoor dat je in de juiste sfeer komt om daarna te genieten van de wonderlijk mooie natuur.

Begaanbaarheid: Stevig schoeisel, niet rolstoel- en kinderwagenvriendelijk
Afstand: 8 km
Vertrek: Parking Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487, 2390 Malle
Prijs: 10 euro per persoon (+ 3 euro indien je een Westmalle trappist wil)
Mogelijk op: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag met vertrek tussen 12 uur en 15 uur. Zondag met vertrek tussen 12 en 14 uur van april tot eind oktober.

Reserveren
Je reserveert ten laatste 3 werkdagen op voorhand jouw smullertas.