Trappistenpad

Rust en stilte, daar draait het om als je het Trappistenpad bewandelt.

Deze wandeling start aan de dreef die naar de hoofdingang van de abdij leidt. Onmiddellijk kom je in een oase van rust terecht. In dit bosrijk gebied kan je nog rustig kuieren, kom je weilanden tegen, zie je de eekhoorns van boom naar boom rennen en kan je even wegsoezen op één van de rustbanken.

Wil je een kijkje nemen achter de muren van de abdij dan kan je om 14.00 uur ‘de nonen’ bijwonen. Deze dienst van ongeveer 15 minuten zorgt dat je direct in de juiste sfeer zit om te kunnen genieten van de wonderlijk mooie natuur van deze wandeling.

Karakter: boswandeling
Begaanbaarheid: stevig schoeisel
Afstand: 7.5 km
Vertrek: Parking Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487. Je bereikt knooppunt 99 door de Antwerpsesteenweg over te steken en de laan in te gaan die naar de abdij leidt.

Knooppunten & routekaart
99 - 1 - 98 - 97 - 89 - 36 - 35 - 33 - 34 - 37 - 38 - 39 - 32 - 30 - 99

Kijk hier voor een routekaartje op Wandelknooppunt.be
Kijk hier voor een routekaartje op RouteYou

Tas met streekproducten
Wil je deze wandeling doen en onderweg verrast worden door een tas met streeklekkers? Neem dan hier eens een kijkje.

Digitale wandeling rond de abdij
Ben je benieuwd naar het leven achter de muren van de abdij? Rond de abdij kom je enkele borden tegen met extra info en QR-codes die je leiden naar een een digitale wandeling

Routedokter
Ontdek je een probleempje tijdens je trip? Is een bordje verdwenen, beschreven of uitgerukt? Is een bepaalde tekst niet langer leesbaar? Geef de Routedokter een seintje op www.routedokter.be